Co to jest Dicoflor?

Dicoflor® zawiera najlepiej przebadany szczep bakterii jelitowych Lactobacillus rhamnosus GG, odkryty już w 1983 roku. Te żywe kultury bakterii mogą uzupełniać dietę niemowląt, dzieci i dorosłych. Działanie Dicoflor® jest bezpieczne dla najmłodszego układu pokarmowego, który dopiero kształtuje swoją odporność. Jest odpowiedni także dla alergików - nie zawiera glutenu, laktozy i kazeiny.

Sprawdzone żywe kultury bakterii dla pokoleń  

Dicoflor® dla niemowląt

Dicoflor® dla niemowląt

Mikroflora jelit niemowlęcia rozwija się od pierwszych dni na świecie. Te pierwsze chwile są najistotniejsze, dlatego zwłaszcza podczas przyjmowania antybiotyków warto wspierać naturalną ochronę wrażliwego układu pokarmowego, np. z pomocą Dicoflor® w kroplach.

Czytaj więcej

Dicoflor® dla dzieci

Dicoflor® dla dzieci

W zdrowym ciele, zdrowy duch. Kiedy junior zaczyna chorować i grymasić, pomyśl o żywych kulturach bakterii w smakowej saszetce. Proszek szybko rozpuszcza się na języku, a zawarty w nim szczep bakterii. Lactobacillus rhamnosus GG kolonizuje jelita i harmonizuje ich pracę.

Czytaj więcej

Dicoflor® dla dorosłych

Dicoflor® dla dorosłych

Popraw swój komfort i samopoczucie w podróży, okresie jesienno-zimowym oraz w trakcie antybiotykoterapii. Dicoflor® wzbogaca mikroflorę jelit oraz wspomaga ich funkcjonowanie. Żywe kultury bakterii wzbogacają mikroflorę także po okresie przyjmowania Dicoflor®.

Czytaj więcej

Dicoflor® wzbogaca mikroflorę jelit nawet do 7 dni po zakończeniu suplementacji*! Każda kapsułka Dicoflor jest bogata w żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG, które z sukcesem kolonizują układ pokarmowy.

Blister Dicoflor® został wykonany z aluminium i nadaje się do recyklingu.



*Dicoflor® zawiera szczep bakterii Lactobacillus GG, który ma zdolność do kolonizowania przewodu pokarmowego człowieka do 7 dni po jego przyjmowaniu (żródło: Goldin BR et al. Survival of Lactobacillus Species (Strain GG) in Human Gastrointestinal Tract. Digestive Diseases and Sciences, Vol. 37, No. 1 (January 1992), pp. 121-128)