Wzbogaca mikroflorę jelitową nawet do 7 dni po jego stosowaniu*
Dicoflor® 3 w saszetkach
Dicoflor® 3 w saszetkach
Dicoflor® 3 saszetki to preparat osłonowy w postaci proszku do sporządzania zawiesiny doustnej lub do stosowania bezpośrednio do buzi, zawierający liofilizowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG. Bezpieczeństwo stosowania szczepu zawartego w produkcie zostało potwierdzone w licznych badaniach klinicznych.
Suplement diety może być stosowany już od pierwszych dni życia i nie wymaga przechowywania w lodówce.
Dostępna wielkość opakowania: 12 saszetek
Dicoflor®3 w saszetkach – skład
Każda saszetka Dicoflor®3 saszetki zawiera 3 miliardy żywych kultur bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103).
Składnik | Zawartość w 1 saszetce | Zawartość w 2 saszetkach |
Lactobacillus rhamnosus GG | 3 x 109 CFU* | 6 x 109 CFU* |
*CFU – jednostka tworząca kolonię bakterii
Składniki produktu są wolne od glutenu i laktozy.
Dicoflor®3 w saszetkach – zastosowanie
Dicoflor®3 saszetki przeznaczony jest to stosowania u dzieci od pierwszych dni życia w celu uzupełnienia diety w bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG stanowiące składnik prawidłowej mikroflory jelitowej.
Stosowanie produktu można rozważyć np.:
- w trakcie i po antybiotykoterapii;
- w okresie karmienia dzieci mlekiem modyfikowanym;
- u dzieci uczęszczających do żłobków i przedszkoli;
- w okresie jesienno-zimowym;
- w podróżach ze zmianą strefy klimatycznej.
Dicoflor®3 w saszetkach – zalecane spożycie
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: 1–2 saszetki.
Zawartość saszetki należy rozpuścić w zimnym lub ciepłym płynie (np. woda, mleko, sok owocowy) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu lub wsypać bezpośrednio do buzi. Produkt zaleca się stosować w trakcie posiłków. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Często zadawane pytania - FAQ
*Dicoflor® zawiera szczep bakterii Lactobacillus GG, który ma zdolność do kolonizowania przewodu pokarmowego człowieka do 7 dni po jego przyjmowaniu (żródło: Goldin BR et al. Survival of Lactobacillus Species (Strain GG) in Human Gastrointestinal Tract. Digestive Diseases and Sciences, Vol. 37, No. 1 (January 1992), pp. 121-128)