Wzbogaca mikroflorę jelitową nawet do 7 dni po jego stosowaniu*
Dicoflor® 3 w kapsułkach
Dicoflor® 3 w kapsułkach
Dicoflor® 3 to preparat osłonowy, który zawiera żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) o udowodnionym w licznych badaniach klinicznych bezpieczeństwie stosowania.
Suplement diety występuje w opakowaniach o pojemności 10 i 30 kapsułek, dzięki czemu z łatwością można dostosować wielkość opakowania do swoich potrzeb.
Dicoflor®3 nie wymaga przechowywania w lodówce.
Dicoflor®3 w kapsułkach – skład
Każda kapsułka Dicoflor®3 zawiera 3 miliardy żywych kultur bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103). Składniki używane do ich produkcji są wolne od glutenu i laktozy.
Składnik | Zawartość w 1 kapsułce | Zawartość w 2 kapsułkach |
Lactobacillus rhamnosus GG | 3 x 109 CFU* | 6 x 109 CFU* |
*CFU – jednostka tworząca kolonię bakterii
Dicoflor®3 w kapsułkach – zastosowanie
Dicoflor®3 przeznaczony jest do stosowania u dzieci powyżej 3 roku życia i dorosłych w celu uzupełnienia diety w bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG stanowiące składnik prawidłowej mikroflory jelitowej.
Stosowanie produktu można rozważyć np.:
- w trakcie i po antybiotykoterapii;
- u dzieci uczęszczających do szkół i przedszkoli;
- w okresie jesienno-zimowym;
- w podróżach ze zmianą strefy klimatycznej.
Dicoflor®3 w kapsułkach – zalecane spożycie
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: 1–2 kapsułki.
Kapsułkę należy połknąć i popić szklanką zimnego lub ciepłego płynu (np. woda, mleko, sok owocowy). Kapsułkę można również otworzyć, a jej zawartość rozpuścić w płynie (jak wyżej) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Dicoflor®3 zaleca się stosować w trakcie posiłków. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Referencje
- Satisfaction reported during a survey performed on 1161 volunteers. Taban J. Soigner le patient colopathe, La revue Pharma. 2015 October, 125:44
Często zadawane pytania - FAQ
*Dicoflor® zawiera szczep bakterii Lactobacillus GG, który ma zdolność do kolonizowania przewodu pokarmowego człowieka do 7 dni po jego przyjmowaniu (żródło: Goldin BR et al. Survival of Lactobacillus Species (Strain GG) in Human Gastrointestinal Tract. Digestive Diseases and Sciences, Vol. 37, No. 1 (January 1992), pp. 121-128)